Säsongens första vinterlöpning!

Idag kom till slut snön, och som den kom dessutom.. det var rejält!
Vi fick krypa hem på motorvägen och innan hemkomst kilade jag förbi Intersport och köpte en pulka till Alicia. Det var uppskattat och hon tyckte det var riktigt kul! 🙂
Jag hoppas att snön får ligga kvar så vi får användning av den. Annars är man ganska van vid slask så här långt söderut…

Under tiden som Alicia fick åka lite pulka så skottade jag bort all den snö som kommit vid infarten, det är ju trots allt skottår i år (tråkigt skämt :)). Det blev perfekt uppvärmning inför mitt stundande löppass. Jag fick upp värmen i kroppen och behövde inte stå och huttra när jag väntade på GPS-signalen ;).

Det var riktigt behagligt löppass. Det var ca 6-7 minusgrader och måttliga vindar så det var ljuvligt rent ut sagt. Det var dessutom tur att det var i dag som snön kom och lyste upp för batterierna i pannlampan gav upp, så jag slapp att springa i mörker.

10km avverkades och jag invigde mina nya Icebug Anima Bugrip. Jag måste säga att de var riktigt suveräna när det gäller grepp! Jag slirade inte en enda gång och kände mig verkligen trygg när jag sprang. Jag slapp springa med ett ”försiktigt steg” som ibland kan slita på kroppen eftersom det inte blir ett naturligt löpsteg. Jag tyckte även att passformen var riktigt skön.

Idag fick jag även inviga min nyinköpta Under Armour jacka. Undertill hade jag en underställströja och t-shirt och jag frös inte det minsta. Vid längre pass så tror jag nästan det hade blivit för varmt, så jag kanske får spara jackan till ännu kallare väder. Till detta så åkte mina Craft Storm Tights på, de är helt sjukt varma. Hade varit kul att veta hur många minusgrader som behövs för att man ska behöva frysa om benen med dem på! 🙂
Slutligen så hade jag X-Socks vinterstrumpor och Gore mössa/vantar med windstopper. Med denna förträffliga klädsel så fanns det ingen oro att frysa, och det behövde jag heller inte göra.

Här står jag startklar för löpningen. Kanske inte helt oväntat så överlämnade jag Alicia till mamma innan jag gav mig iväg. Jag tror inte det hade gått så bra annars…

Fysiskt så kändes det bra! Jag tror och hoppas att kroppen är redo för träning nu igen. Kroppen kändes lätt trots att det är lite tyngre löpt i snön. Men det kanske spritte lite extra i kroppen eftersom det var första riktiga vinterlöpningen.. 🙂

4 reaktioner på ”Säsongens första vinterlöpning!

  1. Jag tog samma storlek som jag har på de flesta andra skor. Gick på US-storleken. Det fungerade fint för min del.
   Jag har sprungit med dem två gånger och greppet är lysande! Dock fick jag ont under ena hälen senast. Jag misstänker att det har att göra med skorna eftersom jag inte känt så innan. Med dubbar blir det ju lite annorlunda. Jag har därför varvat med andra skor och hoppas att det ska vara lugnt framöver.
   För de är som sagt riktigt bra när det är lite halt.
   Det ska bli intressant att testa dem när det verkligen är isigt. Nu är det mest snö..

   /Jonas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *