Seg som kola!

Oj vad segt löpsteg jag har haft de senaste två passen. Segare än kola!

seg som kola

Jag sprang 4x2km:s intervaller igår och hade med mig ett gott självförtroende in i passet. Men ganska tidigt så förstod jag att det skulle bli en seg dag. Kroppen svarade inte alls som jag hade hoppats. Nu höll jag mig ändå hyffsat inom ramarna men jag fick slita ont alldeles för mycket för att jag skulle klassa det som ett bra pass.

Målbilden var att ligga mellan 7.35 – 7.55 per 2km:s avsnitt och sånär som på första så prickade jag där emellan. Men det var inga toppnoteringar och jag fick som sagt kriga rejält. Tiderna blev enligt följande; 8.00 – 7.48 – 7.49 – 7.51.

Jag hade hopp om att det var en dålig dag och ställde därför inte in dagens morgonpass på 8km. För även om jag fortfarande skulle vara seg så var det nog bra att ”skaka loss” lite. Halv sex i morse gav jag mig ut på 8km:s runda och märkte tidigt att kroppen var precis lika seg som under gårdagen. Det som skulle bli ett lätt distanspass hamnade fartmässigt ungefär där jag brukar, men jag fick återigen inget flyt i löpningen utan det kändes tungt!

Jag är inte orolig och tror bara det är en kort formsvacka med tanke på den träningsmängd jag haft sista tiden. Senare idag är ett 12km:s pass inplanerat. Jag utgår ifrån att jag ändå ger mig ut på det även om kroppen inte känns hundra. Jag får istället ta det ännu lugnare och verkligen gå på känsla. Dock har SMHI gått ut med att det ska bli riktigt blåsigt på västkusten ikväll/natt med risk för stormbyar på uppemot 25m/s, så jag får väl helt enkelt se om jag kommer ut först och främst! 🙂

Till alla er där ute så säger jag ”håll i hatten”, så kanske vi ses!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *