To eat or not to eat, that is the question!

Idag är det Fettisdagen, även kallad semmeldagen eller fastlagstisdagen och är en av våra mest firade temadagar. Fettisdagen firas tisdagen efter fastlagssöndagen som är den dag som inleder fastlagen. Fastlagen är en kristen högtid som benämns de 3 dagarna som föregår fastan som pågår 40 dagar fram till påsk. Fettisdagen blir då i sin tur den efter fastlagssöndagen och blåmåndagen den sista dagen innan fastan som inleds på askondagen (Info hämtat ifrån http://temadagar.se/fettisdagen/).

Frågan alla ställer sig idag är ”To eat, or not to eat?”

Jag har använt kära Google en del men vet inte om jag kommit fram till rätt slutsats.. 🙂

En semla innehåller ca 500 k kalorier beroende på storlek.
Jag har ingen aning om vad medelvikten är på en vuxen person men jag har tagit 75kg.
Det skulle innebära att det tar ca 30 minuters löpning att förbränna en semla med en fart på ca 12km/h.

Det kan säkert ha blivit fel i min beräkning och min avsikt är inte skrämma er att inte äta en semla idag. Klart ni ska ta en! För springa ska väl alla göra idag ändå, eller hur?? 😉

2 reaktioner på ”To eat or not to eat, that is the question!

  1. Jag väljer att bojkotta fettobullen. Den är inget vidare att träna på och inte tillräckligt god helt enkelt. 🙂 500 kvalitétskalorier ger mig bra mycket mer helt enkelt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *