Uppföljning av spåkulan

Innan Stockholm Marathon tittade jag in i spåkulan och tippade segrare, tider, med mera. Nu är det dags för uppföljning för att se om spåkulan får bli kvar eller om den behöver reklameras…

Tillvägagångssättet är enkelt! Först redovisas min gissning, följt av om det blev rätt/fel tillsammans med en kommentar.

Antal fullföljande?
Väderprognosen bör underlätta för många målgångar. Jag tror att det för första gången blir över 16ooo som fullföljer så mitt tips ligger på 16001!

Fel
Kommentar: Totalt sprang 16075 löpare i mål vilket är ett nytt rekord!! Jag gissade fel men ger mig delvis rätt med tanke på att jag tippade att det för första gången skulle bli över 16000 målgångar!

 

Manlig segrare?
Det rankas som bästa manliga startfältet någonsin så ingen lätt uppgift, men jag lägger min röst på Patrick Korir som har ett personbästa på under 2.10 från föregående år.

Fel
Kommentar: Här var jag tyvärr aldrig nära. Patrick Korir kom först på en 7:e plats och var långt från första platsen. Nej detta duger inte, skärpning i min research nästa gång!

 

Manlig segertid?
Stockholm är en tuffare mara och kan ibland vara väldigt varmt. Väderprognosen ser för närvarande riktigt bra ut så det finns möjlighet till snabba tider! Jag gissar på 2.13.49 som segertid!

Fel
Kommentar: En segertid är otroligt svårt att pricka så här kom jag ändå ganska nära den tid på 2.13.21 som vinnaren Benjamin Bitok sprang i mål på. Men nära skjuter ingen hare så ytterligare en bom!

 

Manlig SM-segrare?
Daniel Woldu kommer bli livsfarlig så ingen kommer kunna utmana honom!

Rätt
Kommentar: Om jag hade spelat ”fyra på rad” så var det bara ett fel till som hade behövts just nu, men här kom faktiskt mitt första rätt. Detta tips är jag desssutom mycket stolt över då många hade Adil Bouafif och Haben Idris som favoriter. Dessa två herrar tvingades dock att bryta och det blev Woldu som knep segern.

 

Kvinnlig segrare?
Även Isabellah har tuff konkurrens men jag tror hon gör jobbet och återigen står som segrare!

Rätt
Kommentar: Nu börjar det likna något, två rätt i rad! Isabellah tog sin 6:e skalp i Stockholm. Mycket imponerande!!

 

Kvinnlig segertid?
Det kommer troligen krävas en bättre tid än föregående år och jag hoppas hon är på uppåtgående, så jag gissar på 2.32.05.

Fel
Kommentar: Jag var nära på herrarnas segertid och även här är jag nöjd med min gissning då det endast skiljer 23 sekunder gentemot min tippade tid. Fel men ändå nöjd…

 

Kvinnlig SM-segrare?
Med tanke på att jag tippade Isabellah som totalsegrare så vore det dumt att tippa någon annan här. :)

Rätt
Kommentar: Det enklaste och mest givna tipset gick givetvis in. Ohotad etta i Sverige!

 

Min egen tid?
Jag har satt en sluttid på 2.50 som utgångsläge så då får det bli 2.49.59. Måste ju klara sub2.50! ;)

Fel
Kommentar: Jag hade kunnat fula mig och hålla igen vid målgång så att klockan skulle ticka vidare till 2.49.59. Men så dum är jag naturligtvis inte! haha. Jag prickade formen och klarade 2.48.46 så det avslutades med ytterligare ett fel, ett fel som jag inte har några problem med att acceptera… 🙂

 

Totalt skrapade jag ihop tre rätt av åtta möjliga och det får ses som godkänt. Framförallt med tanke på att jag var nära på antal fullföljande och på segertiderna för både dam och herr. Min spåkula kommer därför få nytt förtroende framöver! 😉

2 reaktioner på ”Uppföljning av spåkulan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *