Yes, Yes, Yes!

Då var man tillbaka i löparspåren igen!

Jag ska inte ropa hej ännu, men det känns onekligen mycket bättre efter att jag har börjat springa med sulorna. Vet inte om det är just sulorna som har gett sådan omedelbar effekt eller om det även är andra tillfälligheter. Det känns nämligen lite bättre även vid sidan av löpningen. Men oavsett så är det för jävla skönt!

Jag hämtade alltså sulorna i torsdags förmiddag och sprang ett första pass igårkväll. Efter 250-300 meter så gjorde det väldigt ont och jag var tvungen att stanna ett tag och lugna ner mig. Jag var grymt frustrerad och såg pass efter pass försvinna framöver. Men efter ett par minuter så testade jag igen, ville inte ge upp så tidigt. Det fortsatte göra lite ont, men sen försvann smärtan mer och mer. Det kändes lite under hela passet men helt klart en skillnad. Jag vet inte om det är bra att springa bort smärtan men det var oerhört skönt att kunna löpa igen! Totalt blev det måttliga 6km men i detta fall så var det inte mängden som hade betydelse. Jag sprang helt enkelt 6km för att gratulera Marathonsällskapet på deras 60 års dag! 🙂

Som sagt, jag ska verkligen inte ropa hej ännu för det kan komma bakslag. Men jag har fått tillbaka förhoppningen om att kunna fortsätta köra på! I bara farten så blev det ett nytt pass redan idag. Eftersom det är fartträning på gång så gav jag mig ut på ett intervallpass. Det blev 6 stycken 1km intervaller med 2 minuters vila emellan, 3.58 – 3.53 -3.46 – 3.45 – 3.40 -3.36. Jag öppnade lite lugnare och lyckades stegra farten i varje intervall. Sista tog jag slut fullständigt så där hade jag fått svårt att mobilisera mer krafter. Men tanken är att öka på antalet inom kort istället för att bara fokusera på att pressa tiderna mer.

Efter dessa båda pass så känns det ganska bra i foten. Dagens pass kändes bättre än gårdagens. Imorgon så vågar jag inte belasta foten mer utan då blir det lite cykel (tråkigt :)) och styrka. På söndag kan det vara aktuellt att runda av veckan med lite löpning om den fina känslan kvarstår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *